PERSONDATAPOLITIK

PERSONDATAPOLITIK

Ved at oprette en profil eller bruge Trustpilots hjemmesider, inklusive men ikke begrænset til www.trustpilot.dk, ("Hjemmesiden") accepterer du denne politik for behandlingen af dine personoplysninger på Hjemmesiden.

Vi, Trustpilot A/S, Trommesalen 5, 3. sal, 1614 København V ("Trustpilot"), anbefaler, at udskriver og gemmer disse retningslinjer.

Luk og gå tilbage

1 Indsamling af oplysninger på Hjemmesiden

1.1 Stamdata

Når du opretter en profil på Hjemmesiden, indsamler vi følgende stamdata om dig: dit brugernavn, dit password og din e-mailadresse. Formålet med indsamlingen af disse oplysninger er at gøre det muligt at identificere dig som bruger, når du logger på Hjemmesiden. Herudover kan du vælge at knytte yderligere oplysninger til din profil i form af et foto samt demografiske oplysninger om dig.

1.2 Anmeldelser

Når du foretager anmeldelser af en virksomhed, indsamler vi de oplysninger, du afgiver i anmeldelserne, herunder hvilken virksomhed du anmelder, hvilke(t) køb - produkt og/eller service - anmeldelsen vedrører, og hvordan du evaluerer virksomheden.

1.3 Cookies

Hjemmesiden anvender cookies. Cookies er digitale informationspakker, som Hjemmesiden lagrer på din harddisk. Den anvendte cookie identificerer ikke den enkelte bruger, men derimod brugerens computer, og benyttes til forskellige formål. Du kan nedenfor læse mere om de cookies, som Hjemmesiden anvender og til hvilke formål.

1.4 IP-adresser og browserindstillinger

I forbindelse med hvert besøg på Hjemmesiden registreres din computers anvendte IP-adresse og browserindstillinger. Din IP-adresse er adressen på den computer, som du anvender til at besøge Hjemmesiden. Browserindstillinger er for eksempel den browser type du anvender, browser sprog, tidszone mv. IP-adressen og browserindstillinger registreres for at sikre, at Trustpilot altid kan finde tilbage til den anvendte computer, såfremt der måtte ske misbrug eller ulovligheder i forbindelse med besøget på eller anvendelsen af Hjemmesiden. IP-adressen benyttes desuden til at fastslå din omtrentlige lokation (på by-niveau).

1.5 Nyhedsbrev

Hvis du tilmelder dig Trustpilots nyhedsbreve, registreres de oplysninger, du selv afgiver om navn, e-mailadresse m.v. direkte hos Trustpilot. Ønsker du ikke længere at modtage nyhedsbreve fra Trustpilot, kan du afmelde dig ved at logge ind på din profil redigere dine oplysninger.

1.6 Oplysninger fra andre tjenester, inklusiv Sociale Netværk

Som en del af vores service giver vi dig mulighed for at forbinde din profil på Hjemmesiden med dine profiler på andre tjenester, herunder Facebook, Google+, LinkedIn og Twitter ("Sociale Netværk"). Hvis du vælger at forbinde din Trustpilotprofil med profiler på andre tjenester, bliver der automatisk indhentet en række oplysninger om dig fra disse tjenester.

Hvilke oplysninger, der indhentes fra Sociale Netværk, afhænger dels af de oplysninger, du har afgivet til de pågældende tjenester, dels dine indstillinger på de pågældende tjenester for, hvordan dine oplysninger deles på tjenesterne. Afhængigt heraf kan vi blandt andet indhente følgende oplysninger om dig:

  • Navn og/eller brugernavn
  • Fødselsdato
  • Køn
  • Profilbillede
  • Lokation

Når du anmoder om, at din Trustpilot-profil forbindes med en profil på et Socialt Netværk, vil du blive orienteret om, hvilke oplysninger der automatisk indhentes fra den pågældende tjeneste til Hjemmesiden, inden din anmodning bliver effektueret.

Formålet med indsamlingen af oplysningerne fra Sociale Tjenester er at samle de medlemmer af dit netværk, som både er brugere af Trustpilot og én eller flere af de Sociale Netværk og herigennem dels øge tilliden til de anmeldelser, der er foretaget af medlemmer i netværket, dels skabe en bedre brugeroplevelse på Hjemmesiden.

Trustpilot indsamler ikke i øvrigt personhenførbare oplysninger om besøgende på Hjemmesiden, medmindre den besøgende selv giver os oplysningerne.

2 Videregivelse af personoplysninger

2.1 Videregivelse af oplysninger på Hjemmesiden

Du skal være opmærksom på, at dit samtykke til disse retningslinier indebærer, at din profil på Hjemmesiden muligvis ikke er anonym.

Stamdata

Når du opretter en profil på Hjemmesiden, vil dit brugernavn være tilgængeligt for andre brugere af Hjemmesiden.

Øvrige oplysninger

Øvrige oplysninger, som du selv lægger på Hjemmesiden, herunder fotos og anmeldelser, gøres automatisk tilgængelige for andre brugere af Hjemmesiden. I visse tilfælde vil de selskaber, som du anmelder, også modtage information om dine anmeldelser.

Geografisk lokation

Når du skriver et bidrag til Hjemmesiden, bliver din omtrentlige geografiske lokation (bl.a. baseret på din computers IP-adresse, se afsnit 1.4) synlig for andre brugere af Hjemmesiden.

Sociale netværk

Hvis du forbinder din Trustpilotprofil med din profil på Sociale Netværk, indhentes information så som profilbillede, navn, fødselsdato og placering fra din profil på det Sociale Netværk og benyttes til at identificere dig på Hjemmesiden. Alle brugere på Hjemmesiden vil som konsekvens heraf kunne identificere de anmeldelser, du har skrevet, ud fra den information, der er tilgængelig på det Sociale Netværk.

Hvis dine kontakter eller deres kontakter (samlet "Kontakter") på Sociale Netværk også er forbundet til Trustpilot, kan vi på Hjemmesiden vise, hvordan I er forbundet gennem Sociale Netværk.

2.2 Videregivelse til tjenester, du forbinder din profil med

Hvis du vælger at forbinde din Trustpilotprofil med profiler på Sociale Netværk, vil informationer og anmeldelser, jf. afsnit 1.2, som du har lagt på Hjemmesiden, eller data, som vi har indsamlet om din brug af tjenesterne på Hjemmesiden (f.eks. antallet af anmeldelser) blive delt eller vist i forbindelse med din profil på det Sociale Netværk.

2.3 Videregivelse til andre tjenester

For Trustpilot er det et væsentligt formål at fremme eksponeringen og tilgængeligheden af de anmeldelser, der foretages på Hjemmesiden. Derfor lader vi i videst muligt omfang andre tjenester vise anmeldelserne, der afgives på Hjemmesiden. Herved forøges andre forbrugeres muligheder for at få kendskab til dine anmeldelser.

De kategorier af tredjepartstjenester, som oplysningerne videregives til, er følgende:

  • Søgemaskiner, herunder eks. Google og Bing,
  • Forbrugerportaler og erhvervsportaler, herunder prissammenligningssider, indkøbsguides og lignende.
  • Erhvervsportaler.
  • Andre lignende steder hvor Trustpilot vurderer, at det er relevant for forbrugere at søge efter anmeldelser.

Din anmeldelse videregives i den form, som du har gjort den tilgængelig på Hjemmesiden, hvilket indebærer, at en videregivelse af din anmeldelse indebærer en videregivelse af følgende oplysninger:

  • Dine anmeldelser, jf. afsnit 1.2
  • Dit brugernavn, dit eventuelle profilbillede og bruger-demografi i form af alder og køn
  • Din omtrentlige by-lokation

2.4 Anden videregivelse

Såfremt Trustpilot modtager henvendelse fra politi (eller anden lignende offentlig myndighed) eller retsvæsen om udlevering af oplysninger, vil Trustpilot dog foretage sådan udlevering af dine oplysninger i overensstemmelse med gældende lovgivning.

3 Dataansvar

3.1 Oplysninger, som Trustpilot er dataansvarlig for

Trustpilot er dataansvarlig i forhold til de stamdata, som du indtaster i forbindelse med din oprettelse af profil eller tilmelding til nyhedsbrev, dvs. dit navn, dit password og din e-mailadresse, samt i forhold til registreringen af din IP-adresse.

Trustpilot er derudover dataansvarlig for de oplysninger, der videregives til andre tjenester, jf. afsnit 2.3. Trustpilots indsamling af data er omfattet af den danske persondatalov.

3.2 Oplysninger, som du er dataansvarlig for

For indhold og oplysninger, som du selv vælger at videregive på Hjemmesiden samt i forhold til videregivelsen til din profil på Sociale Netværk, der er konsekvensen af forbindelsen af din profil på Hjemmesiden med forbindelsen af din profil på Sociale Netværk er du selv dataansvarlig.

3.3 Hjemmesider, der linkes til

Hjemmesiden indeholder links til andre hjemmesider. Vær opmærksom på, at du ved at klikke på sådanne links bliver ført til en anden hjemmeside, som Trustpilot ikke er ansvarlig for. Vi opfordrer dig til altid at læse disse hjemmesiders persondatapolitik, da deres procedurer for indsamling og behandling af personoplysninger kan adskille sig fra vores.

4 Databehandler

Trustpilot anvender en ekstern virksomhed til at foretage den tekniske drift af Hjemmesiden. Denne virksomhed fungerer som databehandler i forhold til de personoplysninger, som Trustpilot er dataansvarlig for.

Ved accept af denne persondatapolitik, accepterer du, at Trustpilot også lader data, som du er dataansvarlig for, behandle af samme databehandler.

Databehandleren handler alene efter instruks fra Trustpilot. Du giver ved accept af disse betingelser Trustpilot fuldmagt til at give sådan instruktion til databehandleren, som er nødvendig for behandlingen af dataene i overensstemmelse med denne persondatapolitik og i øvrigt formålet med brugen af Hjemmesiden.

Databehandleren har truffet de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at oplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, fortabes eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lov om behandling af personoplysninger. På din anmodning - og mod betaling af databehandlerens til enhver tid gældende timetakster for sådant arbejde - giver databehandleren dig tilstrækkelige oplysninger til, at databehandleren kan påvise, at de nævnte tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger er truffet.

5 Sikkerhedsforanstaltninger

Trustpilot vil sørge for, at de indsamlede oplysninger, inklusiv personoplysninger, behandles varsomt og beskyttes i henhold til gældende sikkerhedsstandarder. Trustpilot undersøger jævnligt sine systemer for sårbarheder og angreb, men internettet er ikke 100% sikkert, og Trustpilot kan derfor ikke garantere for sikkerheden af den information, som du transmitterer til Trustpilot.

6 Cookies

Denne Hjemmeside anvender cookies, og lignende teknologier, og i det følgende beskriver vi hvilke cookies vi anvender og til hvilke formål.

Ved at bruge vores Hjemmeside accepterer du, at vi anvender cookies som beskrevet i det følgende.

6.1 Hvad er en cookie og lignende teknologier?

Cookies er små informationsenheder, som Hjemmesiden placerer på din computers hard disk, på din tablet, eller på din smart-telefon. Cookies indeholder informationer, som Hjemmesiden bruger til at effektivisere kommunikationen mellem dig og din web-browser. Cookien identificerer ikke dig som individuel bruger, men identificerer din computer.

Der er to typer af cookies - midlertidige cookies og permanente cookies. Midlertidige cookies er informationsenheder, som slettes, når du lukker din web-browser. Permanente cookies er informationsenheder, som bliver gemt på din computer, indtil de bliver slettet. Permanente cookies sletter sig selv efter en vis periode, men bliver fornyet, hver gang du besøger Hjemmesiden.

Hjemmesiden anvender både midlertidige og permanente cookies.

Vi benytter lignende teknologier, der lagrer og læser information i browseren eller enheden, og som udnytter lokale enheder og lokal opbevaring, såsom HTML 5 cookies, Flash og andre metoder. Disse teknologier kan fungere på tværs af dine browsere. I visse tilfælde kan brugen af disse teknologier ikke styres af browseren, men kræver specielt værktøj. We bruger disse teknologier til at opbevare information, som anvendes til at sikre kvaliteten af anmeldelser og til at opfange uregelmæssigheder i brugen af Hjemmesiden.

6.2 Hvilke typer af cookies bruger vi og til hvilke formål?

Vi bruger cookies til

- Statistik, dvs:

Måle traffikken på Hjemmesiden, herunder antallet af besøg på Hjemmesiden, hvilke domæner den besøgende kommer fra, hvilke sider de ser på Hjemmesiden, og hvilket overordnet geografisk område brugeren befinder sig i.

- Forbedre funktionaliteter, dvs:

Forbedre funktionaliteten og optimere din oplevelse af Hjemmesiden og hjælpe dig med at huske dit brugernavn og adgangskode, så du ikke behøver at logge igen, når du returnerer til Hjemmesiden.

- Integratere med sociale medier, dvs:

Give dig mulighed for at integratere med sociale medier, som for eksempel Facebook.

- Kvalitetssikring
At sikre kvaliteten af anmeldelser og forhindre misbrug og uregelmæssigheder i forbindelse med at skrive anmeldelser og anvende Hjemmesiden.

- Målrettet markedsføring, dvs.:

Vise specifik markedsføring på Hjemmesiden, som vi tror, at du vil finde interessant.

6.3 Tredjeparts-cookies

Vores Hjemmeside anvender cookies fra følgende tredjeparter:

Google Analytics: til statistiske formål. Du kan afvise cookies fra Google Analytics ved at klikke her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Mixpanel: til statistiske formål. Du kan afvise cookies fra Mixpanel ved at klikke her: https://mixpanel.com/optout

Facebook: sættes af Facebook, hvis du interagerer med Facebook plugin eller allerede er logget på Facebook fra en anden kilde med det formål at interagere med dem.

Twitter: sættes af Twitter, hvis du interagerer med Twitter plugin eller allerede er logget på Twitter fra en anden kilde med det formål at interagere med dem.

Google+: sættes af Google hvis du interagerer med Google+ plugin eller allerede er logget på Google+ fra en anden kilde med det formål at interagere med dem. Google ads: for at vise relevant markedsføring.

6.4 Sletning af cookies

Hvis du ønsker at slette de cookies, som allerede er på dit udstyr, kan du trykke på CTRL + SHIFT + DELETE samtidig, hvis du bruger en PC eller en nyere browser. Hvis genvejstasterne ikke virker, kan du besøge support-siden for den pågældende browser.

Vær opmærksom på, at vores Hjemmeside ikke virker fuldt ud, hvis du sletter cookies.

7 Indsigt, berigtigelse og sletning

7.1 Indsigt

Såfremt du retter henvendelse til Trustpilot på den under afsnit 9 anførte adresse, oplyser Trustpilot, hvilke oplysninger Trustpilot som dataansvarlig behandler om dig, hvilket formål behandlingerne har, hvem der modtager oplysningerne, og hvorfra oplysningerne stammer.

Henvendelse om ovenstående vil alene blive besvaret, såfremt der er forløbet mere end 6 måneder fra din sidste henvendelse, medmindre du kan godtgøre en særlig interesse i at få oplysningerne tidligere.

7.2 Berigtigelse og sletning Opdager du, at de oplysninger, som Trustpilot som dataansvarlig behandler om dig, er fejlbehæftede eller vildledende, vil Trustpilot foretage rettelse heraf på din begæring. Du opfordres til selv - om muligt - at foretage rettelser af sådanne fejl.

Indhold og oplysninger på Hjemmesiden, som du selv er ansvarlig for, jf. afsnit 3.2, kan du til enhver tid selv berigtige og slette. Hvis dine personlige oplysninger ændrer sig, eller hvis du ikke længere ønsker, at du fremgår på Hjemmesiden, er det således muligt at opdatere eller slette oplysningerne ved at logge på din brugerprofil.

Når din profil slettes, slettes alle data, som ligger under din brugerprofil, herunder dine stamdata og eventuelle anmeldelser. Hvis du sletter en anmeldelse på Hjemmesiden, slettes anmeldelsen permanent.

Trustpilot forbeholder sig ret til at spærre for brugen af din profil og/eller slette denne, såfremt profilen eller indhold lagt på Hjemmesiden under din profil efter vores vurdering er diskriminerende, racistisk, seksuelt orienteret, uetisk, truende, stødende, chikanerende eller på anden vis overtræder lovgivningen, tredjemands rettigheder eller formålet med Hjemmesiden. Hvis vi spærrer for brugen af din profil bliver du orienteret om dette, samt grunden til spærringen, pr. e-mail, til den adresse, som du har angivet i din profil.

8 Ændring af persondatapolitik

Trustpilot kan til enhver tid og uden varsel ændre denne persondatapolitik med virkning for fremtiden. Ved sådanne ændringer sker der orientering af Hjemmesidens brugere i forbindelse med brugernes login på Hjemmesiden.

9 Henvendelser vedrørende Hjemmesiden eller persondatapolitikken

Hvis du har spørgsmål til nærværende persondatapolitik, vores behandling af personoplysninger, berigtigelse eller dit forhold til os i øvrigt, er du velkommen til at rette henvendelse til os på følgende adresse. Trustpilot A/S, Trommesalen 5, 3. sal, 1614 København V, CVR-nr: 30276582, telefonnummer: 69 91 12 82, Mail: support@trustpilot.com.

November 2013

Luk og gå tilbage